Έρχονται 12 νέες μόνιμες προσλήψεις στη ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας με απόφαση του ΥΠ.ΕΣ.

31 ΙΑΝ

Νέα απόφαση, για την πρόσληψη επιπλέον 500 μονίμων εργαζομένων σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων, υπέγραψε ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης. Στη Θεσπρωτία θα προκηρυχτούν το επόμενο διάστημα 12 νέες μόνιμες προσλήψεις που θα βοηθήσουν στις αυξημένες ανάγκες της ανταποδοτικής υπηρεσίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης μιλώντας για αυτήν την εξέλιξη είπε :

«Μετά την πρόσφατη συνάντηση με τον Υπουργό Πάνο Σκουρλέτη και τους δημάρχους Ηγουμενίτσας και Αρταίων στις 11 Ιανουαρίου,  είχα θέσει την ανάγκη να συμπεριληφθεί και η Θεσπρωτία στις προσλήψεις που προγραμματίζει η κυβέρνηση, οι οποίες αφορούν τις ΔΕΥΑ. Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι ο κ Σκουρλέτης έκανε πράξη την δέσμευσή του με πρόσφατη απόφασή του και αυτό είναι πολύ σημαντικό» ενώ επέκρινε την προηγούμενη κυβέρνηση λέγοντας ότι « Μη ξεχνάμε ότι πρόκειται για κενές οργανικές θέσεις που ο κ. Μητσοτάκης ως Υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά είχε καταργήσει με νόμο, τις οποίες και επαναφέραμε με την έγκριση του αναθεωρημένου οργανογράμματος της ΔΕΥΑΗ».    

Σημειώνεται ότι η απόφαση που αφορά συνολικά 21 δήμους και ΔΕΥΑ που , έχει ήδη σταλεί στα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και στη συνέχεια θα πάει στο ΑΣΕΠ, προκειμένου η μίνι προκήρυξη να «τρέξει» είτε παράλληλα είτε λίγο αργότερα από την μεγάλη των 8.171 μόνιμων στους δήμους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το σύνολο των θέσεων για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων θα ανέλθει πλέον σε 9.345 (8.845+500), μαζί με αυτές του ΟΑΕΔ.