Δήλωση με αφορμή την επέτειο της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

30 ΑΠΡ

Ο εορτασμός της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς, αναβιώνει τη μνήμη του ηρωικού ξεσηκωμού των εργατών του Σικάγο την 1η Μαΐου 1886 και μας υπενθυμίζει ότι ο αγώνας ενάντια στην καταπίεση και την εκμετάλλευση, δεν τελείωσε ποτέ.

Τα τελευταία χρόνια η πίεση στον κόσμο της εργασίας διαρκώς κλιμακώνεται ως συνέπεια των πολιτικών της ακραίας λιτότητας που επιβλήθηκαν στη χώρα μας. Μειώσεις μισθών, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, απελευθέρωση απολύσεων, προώθηση ελαστικών μορφών απασχόλησης και ενοικίαση εργαζομένων έφεραν την απόγνωση, την εξαθλίωση και την κοινωνική κατάρρευση.

Η κοινωνία όμως δεν παραιτήθηκε μπροστά στον αρμαγεδώνα των μέτρων, ούτε μπροστά στην εκστρατεία τρόμου μου εξαπολύθηκε με σκοπό την καταστολή της οποιασδήποτε αντίδρασης. Συνέχισε να αγωνίζεται και ανέτρεψε τις μνημονιακές δυνάμεις και ότι αυτές πρεσβεύουν.

Παρά την ασφυκτική πίεση από τους δανειστές και τους εγχώριους υποστηριχτές τους ώστε να «λογικευτεί» η κυβέρνηση, προχωράμε στην υλοποίηση των προεκλογικών μας δεσμεύσεων που στόχο έχουν την επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων, των συλλογικών συμβάσεων, του κατώτατου μισθού, την επαναπρόσληψη όσων απολύθηκαν άδικα από το Δημόσιο.

Η διαπραγμάτευση είναι διαρκής και ο αγώνας ενάντια στα νεοφιλελεύθερα προγράμματα της λιτότητας δύσκολος. Όπλο μας η στήριξη των πολιτών και τα δίκαια αιτήματα μας.
Καλούμε όλους τους πολίτες να δώσουν δυναμικό παρών στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί για την Εργατική Πρωτομαγιά στις 10:00 π.μ. στην πλατεία Δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα. Η μέγιστη δυνατή ενότητα και αλληλεγγύη είναι αυτό που χρειαζόμαστε για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας.