Μάριος Κάτσης: «Μεγάλη μέρα για την Παραμυθιά. Αξιοποιείται η πολιτιστική μας κληρονομιά με την ανάδειξη του εμβληματικού σχολείου Βούλγαρη»

25 ΙΟΥΝ

Το κτίριο Βούλγαρη, εντάχθηκε στη δράση «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) με απόφαση  του  Υπουργου Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση και της Ειδικής Γραμματέως Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ΕΤΠΑ & ΤΣ, Ευγενία Φωτονιάτα.

Η συνολική δημόσια δαπάνη της ένταξης της πράξης «Κτίριο Βούλγαρη: Πολυχώρος τέχνης, ιστορίας, πολιτισμού και εκπαίδευσης» ανέρχεται στα 2.468.006,00€.

Ο Μάριος Κάτσης δήλωσε σχετικά με τη θετική αυτή εξέλιξη: “Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα τόσο για την Παραμυθιά, όσο και για τη Θεσπρωτία γενικότερα. Ένα εμβληματικό κτίριο του Δήμου Σουλίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής, το σχολείο Βούλγαρη, θα αναδειχτεί όπως του αρμόζει, ώστε μέσω  χρηματοδότησης ύψους 2,5 εκ. € να μετατραπεί σε πολυχώρο τέχνης, ιστορίας, πολιτισμού και εκπαίδευσης.

Με σχέδιο αλλά και όραμα, προχωράμε σε έργα που αποτέλεσαν για χρόνια διεκδικήσεις της τοπικής κοινωνίας και δεν έγιναν ποτέ, όπως το αποχετευτικό της πόλης της Παραμυθιάς και η σύνδεση των χωριών του Σουλίου  με την Εγνατία οδό. Το ιστορικό κτίριο Βούλγαρη μετά από την ολοκλήρωση των εργασιών, θα είναι τοπόσημο και ζωντανό πλέον κομμάτι της ιστορίας της πόλης της Παραμυθιάς.

Θα ήθελα να συγχαρώ δημόσια τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Σουλίου για την σύνταξη της πρότασης ένταξης του έργου που είχε ετοιμάσει,  καθώς και για την καλή  συνεργασία που είχαμε για το κοινό όφελος.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τόσο τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, όσο και την Ειδική Γραμματέα ΕΤΠΑ & Ταμείου Συνοχής, Ευγενία Φωτονιάτα, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν τα καθήκοντα τους, εργάζονται αποτελεσματικά ώστε κάθε Ευρώ που είναι διαθέσιμο, να κατευθύνεται στοχευμένα στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών με πολλαπλασιαστικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες, της Θεσπρωτίας συμπεριλαμβανομένης.”