Μήνυμα για την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων

6 ΙΟΥΝ

 

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, σε όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές, καλή επιτυχία στη δοκιμασία των πανελληνίων εξετάσεων που ξεκινά. Με ψυχραιμία και δύναμη  να αντιμετωπίσετε τη διαδικασία που αποτελεί έναν μόνο σταθμό στην πορεία της κατάκτησης της γνώσης και δεν κρίνει τα πάντα.

Ανεξάρτητα από τα ποια θα είναι τα αποτελέσματα των εξετάσεων, νέες ευκαιρίες και προκλήσεις θα γεννιούνται διαρκώς και θα ζητούν αγώνα επίμονο και προσηλωμένο. Η κοινωνία μας έχει ανάγκη τη νέα γενιά, τις προοδευτικές της ιδέες και τη δυναμική της.

Το βάρος των πανελληνίων εξετάσεων για τους μαθητές, τις οικογένειες τους και τους εκπαιδευτικούς είναι μεγάλο και πρέπει να σταθούμε όλοι δίπλα τους. Σαν Πολιτεία εργαζόμαστε να ανασυγκροτήσουμε και να ενισχύσουμε το δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο αλλά και να στρώσουμε το δρόμο για την επαγγελματική αποκατάσταση των παιδιών. Στόχος μας να παρέχουμε όλα εκείνα τα απαραίτητα εφόδια ώστε να προάγεται η γνώση, να απελευθερώνεται η δημιουργικότητα και να αναπτύσσεται η συναίσθηση της κοινωνικής ευθύνης.

Καλή επιτυχία σε όλες και σε όλους !