Ο Μάριος Κάτσης στην παρουσίαση του μητρώου επιχειρήσεων ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης(+video)

8 ΜΑΡ

Στην παρουσίαση του μητρώου επιχειρήσεων ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε εχθές, 07/03/2017, στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, παρευρέθη ο Βουλευτής Μάριος Κάτσης, ως συντονιστής της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου (ΕΠΕΚΕ) για θέματα ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης.

Η δημιουργία του μητρώου online media, αποτελεί μια βαθιά μεταρρυθμιστική τομή στην αξιοποίηση των πόρων οι οποίοι διατίθενται προς κρατική διαφήμιση υπέρ των επιχειρήσεων διαδικτυακής ενημέρωσης.

.Είναι ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση, που έπρεπε να είχε γίνει ήδη εδώ και πολλά χρόνια. Το μητρώο στοχεύει στην εδραίωση και ενίσχυση της διαφάνειας και του πλουραλισμού στην ενημέρωση, την εμβάθυνση της δημοκρατίας και τον εξορθολογισμό των εργασιακών σχέσεων που υπάρχουν στα ηλεκτρονικά MME. Η πλήρης και καθολική εφαρμογή θα συνεισφέρει στην αναγέννηση της ειδησεογραφίας, σε ένα διαδικτυακό κόσμο στον οποίο η είδηση θα είναι ελεύθερη, ως προϊόν έρευνας και όχι λογοκλοπής.

Ο αρμόδιος Υπουργός Νίκος Παππάς, ανέφερε ότι υπάρχει η αποφασιστικότητα να εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος του κανόνα 70% – 30% υπέρ των ΜΜΕ της περιφέρειας, με σχετικές εγκυκλίους που αναμένεται να εκδοθούν το επόμενο διάστημα.

Με αυτόν τον τρόπο θα ανακουφιστούν σημαντικά τα περιφερειακά ΜΜΕ που έχουν πληγεί συστηματικά από την κρίση, και ουσιαστικά θα διατηρηθούν στη ζωή. Η συμβολή μιας ανεξάρτητης “4ης εξουσίας” στην δημοκρατική εμβάθυνση, είναι δεδομένη. Οι σκοτεινές και υπόγειες πρακτικές που αμαύρωσαν τόσο το δημοσιογραφικό λειτούργημα, όσο και μέρος του πολιτικού συστήματος που υπέκυπτε και υποκύπτει σε αυτές, ανήκουν στο παρελθόν.

Παρακολουθείστε το βίντεο της παρουσίασης παρακάτω: