Συνάτηση με τον Αρχηγό ΕΛ.ΑΣ. και το ΓΓ Δημοσίας Τάξης παρουσία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας

24 ΑΠΡ

Συνάντηση με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο  Κωνσταντίνο Τσουβάλα και τον  Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, κ. Αναγνωστάκη Δημήτριο είχε την Τρίτη ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης, παρουσία αντιπροσωπείας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας .

Στη συνάντηση που διεξήχθη σε άριστο κλίμα, τέθηκαν καίρια ζητήματα που αφορούν ζητήματα ασφάλειας της Θεσπρωτίας όσο και υπηρεσιακά θέματα που αφορούν τόσο τους εργαζόμενους αστυνομικούς όσο και τις υποδομές που υπάγονται στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας.

Πιο συγκεκριμένα, βασικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε η  νομιμοποίηση του κτηρίου που στεγάζεται η Αστυνομική Διεύθυνση Ν. Θεσπρωτίας, το οποίο είναι αυθαίρετο, όσο και η εξεύρεση τρόπων για την αναβάθμισή του. Επίσης συζητήθηκαν ζητήματα ασφάλειας που αφορούν την ενίσχυση των ελέγχων των μεταναστευτικών ροών από και προς το Λιμάνι Ηγουμενίτσας.

Ο Μάριος Κάτσης υποστήριξε θερμά το αίτημα της Ε.Α.Υ.Θ. για την αναδρομική καταβολή  του επιδόματος επιχειρησιακής ετοιμότητας σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ το 2013. Ο βουλευτής, που έχει ασχοληθεί και προσωπικά με το ζήτημα, πήρε τη διαβεβαίωση ότι βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο η υλοποίησή του. Επίσης ευχαρίστησε προσωπικά τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. όσο και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Αναγνωστάκη, για την έμπρακτη στήριξη του νομού, όποτε του ζητήθηκε. Απόδειξη αυτής, είναι η δρομολόγηση του θεσμού του τοπικού αστυνόμου στη Σαγιάδα σε κτήριο που θα υποδείξει ο Δήμος Φιλιατών, όσο και η παροχή 4 θερμικών καμερών οι οποίες θα βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα του έργου της Αστυνομικής Δ/νσης Θεσπρωτίας.

Τέλος, όλοι οι παριστάμενοι δεσμεύτηκαν να βρίσκονται σε επαφή για να συνδράμουν στην υλοποίηση των ανωτέρω αιτημάτων.