Έγγραφη αναφορά Κάτση-Πολάκη στον οικονομικό εισαγγελέα, για τις συναλλαγές της δημοσκοπικής εταιρίας MARC με ανύπαρκτη εταιρία χωματουργικών

18 ΙΑΝ

Σήμερα, Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023, στις 12.30 το μεσημέρι, ο Παύλος Πολάκης, Βουλευτής Ν. Χανίων και Τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και ο Μάριος Κάτσης, Βουλευτής Ν. Θεσπρωτίας και Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του κόμματος, συνοδευόμενοι από το στέλεχος του Τομέα Διαφάνειας Μάρκο Χατζησάββα, κατέθεσαν ενώπιον του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ. Χρ. Μπαρδάκη, έγγραφη αναφορά και στοιχεία τεκμηρίωσης, με την οποία του ζητούν να διερευνήσει κατ’ απόλυτη προτεραιότητα την υπόθεση της εταιρείας με την επωνυμία «ΙΟΝΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ – ΕΜΠΟΡΙΚΗ Μ. Ε.Π.Ε» και τις ύποπτες συναλλαγές της όπως διαφαίνονται σε απανωτά δημοσιεύματα στον Τύπο το τελευταίο διάστημα.

Η εταιρεία αυτή, που παρεμπιπτόντως δεν παρουσιάζει ουσιαστικά άλλο κύκλο εργασιών και δεν δημοσιεύει ισολογισμούς τα τελευταία έτη, έχει εκδώσει 29 τιμολόγια παροχής υπηρεσιών συνολικού ποσού 240.000 ευρώ προς την εταιρεία πολιτικής επικοινωνίας και δημοσκοπήσεων «ΜΑRC AE» του κ. Γεράκη, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα έχει επίσης εκδώσει εικονικά τιμολόγια συνολικού ύψους 5,3 εκατομμυρίων ευρώ προς την εταιρεία «KRIKEL Μ. ΙΚΕ», που τυγχάνει επίσημη προμηθεύτρια του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων μέσω του λογισμικού Predator.

Σε δηλώσεις τους σε δημοσιογράφους κατά την έξοδο από την Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος, οι δύο Τομεάρχες του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τόνισαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν θα επιτρέψει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να σύρει τη χώρα σε εθνικές εκλογές εν μέσω εικονικών συναλλαγών με μαύρο πολιτικό χρήμα, και στημένων δημοσκοπήσεων για χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Όπως τόνισε ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μάριος Κάτσης, «το θέμα Marc- Ιόνια Τεχνική δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο αλλά είναι και ζήτημα δημοκρατίας και ορθής λειτουργίας του πολιτικού συστήματος, δεν μπορεί να πάμε σε εκλογές με κοριούς, με τριγωνικές συναλλαγές μεταξύ Μαξίμου και δημοσκοπικών εταιριών, και έναν λαό στο σκοτάδι».

Με την ευκαιρία αυτής της επίσκεψης στον οικονομικό εισαγγελέα, ο συντονιστής του Τομέα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Παύλος Πολάκης, ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία της μήνυσης που από τον Μάιο του 2021 είχε καταθέσει στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από κοινού με τους Θεόφιλο Ξανθόπουλο και Χρήστο Σπίρτζη εναντίον της πρ. ΓΓ Αντιεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου για απιστία και διασπάθιση δημόσιου χρήματος της περίοδο της πανδημίας. Από τις απαντήσεις που έλαβε και τα έγγραφα που του επέδειξαν, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι εδώ και 1,5 χρόνο και πλέον από την τεκμηριωμένη καταγγελία, εμφανίζεται  εσκεμμένη χρονοτριβή των ελεγκτικών υπηρεσιών (κυρίως του ΣΔΟΕ) προκειμένου να διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές, κι εφόσον το εν λόγω στέλεχος της ΝΔ εκλεγεί στη Βουλή, να προστατευτεί μέσω της βουλευτικής ασυλίας. Για τον λόγο αυτό, ο Παύλος Πολάκης δήλωσε στους εκπροσώπους του Τύπου ότι «μπορεί η αξιωματική αντιπολίτευση να περιβάλλει με εμπιστοσύνη τη Δικαιοσύνη, αλλά και η εμπιστοσύνη κερδίζεται, δεν είναι δεδομένη. Και με αυτούς τους ρυθμούς και τη στάση κάποιων λειτουργών της Δικαιοσύνης και ελεγκτικών αρχών επιβεβαιώνεται ότι η Δικαιοσύνη στη χώρα μας πάσχει βαριά»  Τέλος, διαβεβαίωσε ότι για την υπόθεση της Σ. Νικολάου «…σύντομα θα επανέλθουμε στο ΣΔΟΕ».