Δύο (2) νέα ασθενοφόρα στη Θεσπρωτία – Άμεση και ποιοτική ενίσχυση του στόλου

14 ΑΠΡ

Σε συνέχεια των στοχευμένων προσπαθειών που έχουν γίνει όλο το προηγούμενο διάστημα στον τομέα της Δημόσιας Υγείας στο Νομό μας, με τελευταίες τη στελέχωση του Γ.Ν.Φιλιατών με επικουρικό ιατρικό προσωπικό και την προκήρυξη μόνιμης θέσης Διοικητικού υπαλλήλου, άλλη μια σημαντική προσθήκη έρχεται να αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Όπως έγκαιρα και υπεύθυνα είχαμε ενημερώσει τους συμπολίτες μας με σχετικό δελτίου τύπου στις 18/12/2015, που αφορούσε μεταξύ άλλων και την ενίσχυση του στόλου των ασθενοφόρων στο Νομό μας, αλλά και σε απάντηση δημοσιευμάτων του τοπικού τύπου που βασίστηκαν στην ερώτηση του συναδέλφου Βουλευτή της αντιπολίτευσης, ενημερώνουμε εκ νέου με χαρά για τα εξής:

Επίκειται εντός ημερών, πιθανώς και σήμερα, παραλαβή ασθενοφόρου οχήματος του Πυροσβεστικού Σώματος, στο παράρτημα ΕΚΑΒ Θεσπρωτίας. Το ασθενοφόρο αυτό, είναι καινούργιο, φέρει πλήρη σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό και πρόκειται ουσιαστικά για μια οργανωμένη κινητή μονάδα υγείας, που βελτιώνει κάθετα τις δυνατότητες στις ιατρικές διακομιδές σε όλο το νομό, και λύνει τα χέρια στο άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό των διασωστών.

Εκτός από το παραπάνω όχημα, η Περιφέρεια Ηπείρου, μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, θα παραδώσει 11 καινούργια ασθενοφόρα στο Παράρτημα ΕΚΑΒ Ιωαννίνων, το οποίο με βάση τις τρέχουσες λειτουργικές ανάγκες θα τα κατανείμει στους Τομείς ευθύνης του. Από αυτά πρόκειται να διατεθεί ασθενοφόρο όχημα και για τις ανάγκες του παραρτήματος ΕΚΑΒ Θεσπρωτίας.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μας, και βάζοντας ως προτεραιότητα τις κοινωνικές ανάγκες και όχι το παιχνίδι δημιουργίας εντυπώσεων, συνεχίζουμε την προσπάθεια στήριξης της Δημόσιας Υγείας παρά τις οικονομικές δυσκολίες.

Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας μέσα από σκληρή δουλειά, καταβάλει τεράστιες προσπάθειες ώστε να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στον διακηρυγμένο στόχο της κυβέρνησης για την ανάταξη του υποβαθμισμένου Δημόσιου Συστήματος Υγείας.