«Η επόμενη κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα θα βγάλει τη χώρα και το λαό από το τέλμα»

13 ΣΕΠ

Το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων συγκλονίζει την πολιτική επικαιρότητα. Η χώρα διασύρεται στην διεθνή κοινότητα, η Δημοκρατία και το κράτος δικαίου πλήττονται. Που οδηγούμαστε; Ποιες οι ευθύνες της Κυβέρνησης;
Η υπόθεση των υποκλοπών άνοιξε το κουτί της Πανδώρας για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Βγαίνουν στην επιφάνεια όλες οι αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις για το θεμελίωμα ενός καθεστώτος ιδιωτικής χρήσης του κ. Μητσοτάκη που κατ’ ευφημισμό ονομάστηκε επιτελικό κράτος, και που από την πρώτη στιγμή, ήδη από το 2019 καταγγείλαμε. Οι παράνομες παρακολουθήσεις πολιτικών, δημοσιογράφων και εσχάτως όπως μάθαμε υπαλλήλων της ΕΥΠ και δεν ξέρουμε ποιων άλλων, παραπέμπουν σε αυταρχικά καθεστώτα και όχι σε Δημοκρατία. Δικαίως ο κ. Μητσοτάκης έχει γίνει περίγελος ως αυταρχική φιγούρα στα πιο επιδραστικά medιa της Ευρώπης και της Αμερικής ενώ ο ίδιος βλέπει παρέμβαση από Ρωσικό δάκτυλο! Δυστυχώς όμως έτσι, διασύρεται και η αξιοπιστία της χώρας. Εάν δεν ξηλωθεί σύντομα το επιτελικό παρακράτος, οδηγούμαστε εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου και γινόμαστε μια τριτοκοσμική προβληματική δημοκρατία με υπερεξουσίες του ενός, αυταρχισμό και διεθνή απομόνωση. Η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης. Και είναι ένοχος με τις πράξεις του, και φαίνεται ένοχος από τα ψέματά του. Αν υπάρχουν και συνένοχοι θα το μάθουμε σύντομα.

 

Ποια τα συμπεράσματα από την συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής και της συζήτησης στην συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας;

Ο κ. Μητσοτάκης ανέλαβε αμέσως την ΕΥΠ, άλλαξε το νόμο για να μπορέσει να διοριστεί διοικητής ο εκλεκτός του κ. Κοντολέων καθότι «άριστος» χωρίς πτυχίο. Επίσης διόρισε τον ανηψιό του Γ. Δημητριάδη μετακλητό με υπερεξουσίες ηγεμονίσκου. Μόλις όμως πιάστηκε με τον κοριό στο αυτί, προτίμησε να δηλώσει ανίκανος παρά ένοχος φορτώνοντάς τα όλα στον ανηψιό και στον εκλεκτό του, αφού δήλωσε ότι δεν ήξερε τι του γινόταν. Έφερε τροπολογία νύχτα που απενεργοποιούσε την ΑΔΑΕ να ενημερώνει τους πολίτες για τις νόμιμες επισυνδέσεις και αρνείται να την πάρει πίσω. Η παρακολούθηση από την ΕΥΠ βάσει νόμου, επιτρέπεται όταν κάποιος με στοιχεία θεωρείται ύποπτος για εγκληματική δραστηριότητα ή ως πράκτορας ξένης χώρας, ενεργών ενάντια στα εθνικά μας συμφέροντα. Ήταν εγκληματικό που ο δημοσιογράφος Θ. Κουκάκης έγραφε σε ξένες εφημερίδες για τα οικονομικά σκάνδαλα της κυβέρνησης Μητσοτάκη ή μήπως ήταν πράκτορας ο Ν. Ανδρουλάκης επειδή δεν εγγυούνταν ένα ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πατερίτσα της ΝΔ; Η επίκληση του απορρήτου από τη Βουλή και η άποψη ότι η ΕΥΠ δεν οφείλει να ενημερώνει τον πρωθυπουργό είναι βαθιά αντιδημοκρατική και επικίνδυνη γιατί καταπατεί την θεμελιώδη αρχή της λαϊκής κυριαρχίας. Οι αντιπερισπασμοί και οι συμψηφισμοί είναι πρόσχημα να αποφύγουν τα αμείλικτα ερωτήματα και ομολογούν ενοχή. Ό,τι όμως και να επικαλεστούν, δε θα αποφύγουν την αλήθεια και τις ευθύνες τους.

Πως πρέπει να απαντήσει η Αξιωματική Αντιπολίτευση στο πλαίσιο που διαμορφώνεται;
Όσο δεν απαντά η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης στα ερωτήματά μας γιατί παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο Θ. Κουκάκη και τον αιρετό Ευρωβουλευτή και αρχηγό πολιτικού κόμματος Ν. Ανδρουλάκη, είναι έκθετοι πολιτικά και ποινικά. Ο Πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας έκανε μια πρόταση, να σταλούν όλα τα κινητά των Βουλευτών και των Ευρωβουλευτών στην ΑΔΑΕ με πρωτοβουλία του ΠτΒ κ. Τασούλα για να δούμε ποιοι άλλοι παρακολουθούνται. Αν δεν έχουν κάτι να κρύψουν ιδού η Ρόδος. Αν διαφωνήσουν, ομολογούν την ενοχή τους. Οφείλουν να απαντήσουν όμως και να μην κάνουν πως δεν ακούν. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ήταν το πρώτο κόμμα που σήκωσε το ζήτημα της παρακολούθησης Κουκάκη από το Predator ως μείζον ζήτημα δημοκρατίας και ελευθεροτυπίας. Σήμερα είναι κορυφαίο ζήτημα. Οφείλουμε να ενεργοποιήσουμε τα δημοκρατικά αντανακλαστικά της κοινωνίας που δείχνει μεγάλη ευαισθησία για την υπόθεση και να επιμείνουμε στην ανάγκη προοδευτικής κυβέρνησης που θα επαναφέρει τη Δημοκρατία στη χώρα. Το προσκλητήριο μας στα προοδευτικά κόμματα συνδέεται και με την πρόταση μας για σύσταση προανακριτικής επιτροπής από την επόμενη Κυβέρνηση, που θα ερευνήσει πλήρως τις ευθύνες για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Πεδίο δόξης λαμπρό για όποιον εννοεί το «όλα στο φώς»

Είναι πιο ώριμο από ποτέ το αίτημα για προσφυγή στις κάλπες και στην λαϊκή ετυμηγορία;

Η αποστροφή του Πρωθυπουργού πως «ντόπια και ξένα συμφέροντα θέλουν να με ρίξουν» και ότι «τους πρωθυπουργούς κ. Ανδρουλάκη τους επιλέγει ο λαός και όχι εσείς» αλλά και η επαναφορά των σεναρίων για αλλαγή εκ νέου του εκλογικού νόμου, μαρτυρούν το πολιτικό τέλος του κ. Μητσοτάκη, καθώς το σύστημα που τον έφερε στην εξουσία τον αδειάζει. Τον αδειάζει όμως πρωτίστως η ίδια η κοινωνία. Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί άλλο μια κυβέρνηση των ελίτ που δεν νοιάζεται για το ότι δεν μπορεί βγάλει το μήνα από την αισχροκέρδεια. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές, μακριά από σενάρια που διακινούν τα παρασκήνια της διαπλοκής. Η επόμενη κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Α. Τσίπρα θα αναλάβει να βγάλει τη χώρα και το λαό από το τέλμα.

Πρόσφατα υπήρξε μια αντιπαράθεση με τον Αντιπεριφερειάρχη για το ζήτημα του Μαγνητικού τομογράφου. Επιλέξατε μια λιτή ανακοίνωση απάντησης στον κ. Πιτούλη για το θέμα μέσω του προσωπικού σας προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το πρόβλημα παραμένει.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε και προκήρυξε την προμήθεια μαγνητικού τομογράφου το 2018 για πρώτη φορά στο νομό, και ολοκλήρωσε την προμήθεια νέου αξονικού και υπερήχων. Ανοίξαμε το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας που δεν μπόρεσαν 15 χρόνια να ανοίξουν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ενώ είχαμε προκηρύξει και μόνιμες θέσεις ιατρών. Η κυβέρνηση της ΝΔ έκανε 3 χρόνια για να τοποθετήσει τον μαγνητικό και τελικά να τον λειτουργήσει 3 φορές το μήνα με μετακινούμενο και δανεικό προσωπικό! Ο κ. Πιτούλης επέλεξε να πάρει πάνω του την προσωρινή λύση αυτή, ρίχνοντας την ευθύνη για την αναποτελεσματικότητά της, αλλού. Τόνισα ότι πρόκειται για κοροϊδία και συνειδητή υποβάθμιση του ΕΣΥ. Στα προφανή ερωτήματα του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας γιατί και πως φέραμε το νέο μαγνητικό στο ΓΝ Φιλιατών απήντησα εξίσου προφανώς, με την εξαγγελία του Π. Πολάκη από τα εγκαίνια του ΤΕΠ (παρόντος του κ. Πιτούλη) και το έγγραφο της απόφασης για έγκριση του κονδυλίου από τον Υπουργό. Εμείς δεσμευόμαστε να ξαναστήσουμε το ΕΣΥ στα πόδια του.