Καταρρέει η προπαγάνδα του κ. Μητσοτάκη για τους Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα

21 ΙΟΥΛ

Έκθετος και ψευδόμενος συλλαμβάνεται για ακόμη μια φορά ο Πρωθυπουργός μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας Documento σχετικά με τον σύμβουλό του κ. Λ. Μωϋσιάδη και τη σχέση του με τον έγκριτο διεθνή δημοσιογραφικό οργανισμό Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα.

Τελικά αποδεικνύεται πως στη Νέα Δημοκρατία ήξεραν πολύ καλά τους Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα και τιμούν τη δουλειά τους και τις εκθέσεις τους. Όπως αποκαλύπτει το Documento, ο κ. Μωϋσιάδης – Αναπληρωτής Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης και Σύμβουλος Στρατηγικής και Επικοινωνίας – είναι μέλος τους, το οποίο σημαίνει πως εμπιστεύεται το έργο του οργανισμού.

Είτε λοιπόν ο κ. Μωϋσιάδης ο οποίος παρά το ότι κατέχει υψηλές κομματικές θέσεις, «αμέλησε» να πληροφορήσει τον Πρωθυπουργό για το κύρος των Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα – τους οποίους ο ίδιος προσωπικά άλλωστε υποστηρίζει όντας μέλος τους –  και τον άφησε να εκτίθεται με τις δηλώσεις του περί «κάποιας γαλλικής ΜΚΟ».

Είτε ο κ. Μητσοτάκης ήξερε πάρα πολύ καλά πως η αξιοπιστία των Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα είναι αδιαμφισβήτητη όταν εξαπέλυε την αποτυχημένη εκστρατεία απαξίωσης και σπίλωσης της.

Σε κάθε περίπτωση η πραγματικότητα δε διαστρεβλώνεται όσο και να το επιθυμεί και να το προσπαθεί ο κ. Μητσοτάκης. Η χώρας μας επί πρωθυπουργίας του δυστυχώς κατρακύλησε στην 108η θέση, το ζήτημα πλουραλισμού και πολυφωνίας είναι σοβαρό και πλήττει τη Δημοκρατία και αυτό αναγνωρίζεται από όλα τα διεθνή Ινστιτούτα αλλά και από τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς.

Κάτσης Μάριος, Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Γκαρά Αναστασία, Αν. Τομεάρχης Ενημέρωσης & Επικοινωνίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ