Μ. Κάτσης: Καταθέτουμε ξανά τροπολογία για μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί πλέον να κρύβεται

9 ΦΕΒ

«Το σαρωτικό κύμα ακρίβειας που πλήττει τη χώρα μας δεν αφήνει πλέον κανέναν ανεπηρέαστο. Η κυβέρνηση ακόμα και σήμερα υποβαθμίζει το θέμα, μιλώντας για μικρές επιβαρύνσεις και για ένα πρόσκαιρο φαινόμενο. Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις όμως καλούνται να επιβιώσουν σε μια χώρα με την ακριβότερη Μεγαβατώρα στην Ευρώπη και με τις ακριβότερες τιμές βενζίνης στον κόσμο. Αυτές οι “πρωτιές” δεν είναι τυχαίες αλλά έχουν την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει καταθέσει μια σειρά από στοχευμένες προτάσεις ώστε να αναχαιτιστεί η ακρίβεια, να ενισχυθεί το εισόδημα των νοικοκυριών, και να στηριχθεί η πραγματική οικονομία. Μερικές από αυτές είναι η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, η μείωση του ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα, και η άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ.    

Την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ μας λέει ότι δεν χρειάζεται μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης επειδή οι φτωχοί δεν έχουν αυτοκίνητα, εμείς καταθέτουμε ξανά τροπολογία για μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα στα κατώτατα όρια των συντελεστών που ορίζει η Ε.Ε. Η μείωση αυτή θα έχει άμεση θετική επίπτωση στις τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου. Αποτέλεσμα θα είναι οι πολίτες να ανακουφιστούν, και το κόστος παραγωγής και των μεταφορών για τις επιχειρήσεις να πέσει.

Η υπερψήφιση της τροπολογίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την κυβέρνηση αποτελεί μονόδρομο. Ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος έταξε στους πάντες τα πάντα προεκλογικά, δεν μπορεί πλέον να κρύβεται».