Μ. Κάτσης στο κόκκινο: Η ΝΔ έχει χάσει τον έλεγχο και σπέρνει τον φόβο στην κοινωνία

25 ΦΕΒ

Για τα εξαιρετικά ανησυχητικά φαινόμενα αστυνομικής βίας με αφορμή ακόμα ένα περιστατικό καθώς αστυνομικός χθες απείλησε με το υπηρεσιακό του όπλο φοιτητές μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας μίλησε Στο Κόκκινο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης ο οποίος ξεκαθάρισε πως όλα αυτά τα καταγγέλλουν καθώς πρόκειται για αντιθεσμική συμπεριφορά της ίδια της κυβέρνησης, η οποία καλύπτει τέτοιες συμπεριφορές.

Στον Γιώργο Τραπεζιώτη ο κ. Κάτσης μίλησε για αυτές τις ακρότητες, την καταστρατήγηση ελευθεριών και σημείωσε ότι η ΝΔ έχει τεράστια ευθύνη για τέτοιες πρακτικές που μπορεί να οδηγήσουν σε αφαίρεση ανθρώπινης ζωής.

Ο βουλευτής σημείωσε ότι ζητούν από την κυβέρνηση να περάσει τους ειδικούς φρουρούς τάχιστα από εκπαίδευση, να ελέγξει τις συμπεριφορές τους, να κάνει αυτοκριτική και να ζητήσει συγνώμη από τους πολίτες.

Όλα αυτά μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω και η νεολαία και οι εργαζόμενοι αυτό δεν θα το επιτρέψουν σημείωσε ο βουλευτής αυτό να θεωρηθεί κανονικότητα.

Ο κ. Κάτσης μίλησε και για την άγρια καταστολή από άνδρες των ΜΑΤ σε Λέσβο και Χίο που αστυνομικοί πετούσαν δακρυγόνα ακόμα και σε δασική περιοχή με αποτέλεσμα να προκαλέσουν εστίες φωτιάς και έδερναν ακόμα και συλληφθέντες. Ουσιαστικά από την κυβέρνηση σπέρνουν τον φόβο στην κοινωνία συνδέοντας μάλιστα το Προσφυγικό με τον Κορονοϊό.