Ξανανοίγουν μετά από 5 χρόνια οι Μαθητικές Κατασκηνώσεις Σαγιάδας

6 Μάιος

Για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια, οι Μαθητικές Κατασκηνώσεις Σαγιάδας οι οποίες παρέμεναν κλειστές και εγκαταλειμμένες, ανοίγουν τις πόρτες τους και πάλι στους μαθητές.

Χάρις στη βούληση και τη σοβαρή προσπάθεια της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας και στη θετική ανταπόκριση του Υπουργείου Παιδείας στο αίτημα για επαναλειτουργία των κατασκηνώσεων, αποφασίστηκε (ΑΔΑ: ΩΖ354653ΠΣ-71Ε)  η μεταφορά πιστώσεων ύψους 91.000 Ευρώ, για τις λειτουργικές δαπάνες και 16.850 Ευρώ για το μισθολογικό κόστος.

Το αμέσως επόμενο διάστημα η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε οι κατασκηνώσεις να λειτουργήσουν για δύο περιόδους φιλοξενίας μέσα στο καλοκαίρι, εξυπηρετώντας 120 μαθητές ανά περίοδο.

Η επαναλειτουργία των κατασκηνώσεων μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια, είναι πολύ σημαντική με οφέλη σε πολλαπλά επίπεδα:

  • Δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, καθώς και ευπαθών κοινωνικών ομάδων να παραθερίσουν και να κοινωνικοποιηθούν εντελώς δωρεάν.
  • Προσφέρονται οικονομικά οφέλη στην ακριτική περιοχή της Σαγιάδας και παρέχεται εποχική έστω απασχόληση σε εργαζομένους.
  • Συντηρούνται και αξιοποιούνται οι εγκαταστάσεις που βρίσκονταν σε απραξία και υπόκεινταν σε φθορά.