Προοδευτική παρακαταθήκη η Διαύγεια-Να θεραπευτεί το έργο αναβάθμισης που έχει καθυστερήσει

23 ΙΑΝ

Το τελευταίο μήνα η πλατφόρμα «Διαύγεια», μια σημαντική μεταρρύθμιση που ενισχύει τη διαφάνεια στην λειτουργία του κράτους, βρίσκεται συχνά εκτός λειτουργίας προκαλώντας πλήθος προβλημάτων στη δημόσια διοίκηση και στην καθημερινότητα επιχειρήσεων και πολιτών.

Η «Διαύγεια» έπεσε θύμα της εντυπωσιοθηρίας που χαρακτηρίζει την πολιτική του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης επί ΝΔ και Κ. Πιερρακάκη, που χαρακτηρίζεται από εύκολες και μικρές νίκες αφήνοντας τις μεγάλες υποδομές και μεταρρυθμίσεις να κωλυσιεργούν.

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης οφείλει να προχωρήσει άμεσα στην επίλυση όλων των ζητημάτων μετάπτωσης της βάσης δεδομένων της Διαύγειας σε νέο αποθηκευτικό χώρο απρόσκοπτα και παράλληλα

να προχωρήσει άμεσα, έστω και στο τέλος της 4ετίας, στο έργο της αναβάθμισης της πλατφόρμας «Διαύγεια» το οποίο θα έπρεπε ήδη να έχει ολοκληρωθεί κάνοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες θεραπείας του.

Παρόλο που η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τη διαφάνεια έχουν τόση σχέση όση ο φάντης με το ρετσινόλαδο, να σεβαστεί τις σημαντικές παρακαταθήκες προοδευτικών κυβερνήσεων στην ψηφιοποίηση του κράτους, όπως η Διαύγεια, και  να μη τη γκρεμίσει και αυτή όπως έκανε με άλλες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις.