Στην εκπομπή Kontra24 – “πάνω από 3δις στην κοινωνία μέχρι το τέλος του έτους”

7 ΔΕΚ

IΣτην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου στο Kontra Channel KONTRA24, βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 6/12, ο βουλευτής του νομού Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης.

τα κυρίοτερα σημεία της παρέμβασης του κ. Κάτση:

«- η εξέγερση της νεολαίας το 2008 και η άδικη και αναίτια δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, έφερε τα αδιέξοδα και τις αγωνίες της νέας γενιάς στο επίκεντρο, αφουγκραζόμενη έτσι πιο νωρίς από τον καθένα, την οικονομική κρίση που θα ερχόταν.

– πάνω από 3δις € θα πέσουν στην ελληνική οικονομία έως το τέλος του 2018, ελαφρύνοντας την κοινωνία και αποκαθιστώντας αδικίες, όπως ακριβώς δεσμεύτηκε ο Πρωθυπουργός στην ΔΕΘ και ψηφίσαμε στη Βουλή, για να αποτυπωθεί έτσι η έξοδος από τα μνημόνια στην πράξη.

– να ζητήσουν συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, όσοι πόνταραν πολιτικά στην περικοπή των συντάξεων και καταστροφολογούν κατά συρροή. Η έξοδος από τα μνημόνια, η πολιτική βούληση, η μεθοδολογία στη διαπραγμάτευση, η καλή πορεία της οικονομίας και η διαφάνεια στα δημόσια οικονομικά, πιστώνονται στην σημερινή Κυβέρνηση, που κατάφερε να καταργήσει μια απαράδεκτη απαίτηση των δανειστών.

– η συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να ακολουθηθεί κατά γράμμα και να μην αναιρεί το πνεύμα της, πνεύμα συνεργασίας, συνανάπτυξης και ειρηνικής γειτονίας που την διέπει. Σε κάθε περίπτωση η χώρα μας και το Ελληνικό Κοινοβούλιο έχει τον τελευταίο λόγο. Είναι προς το συμφέρον της χώρας μας να λύνει εκρεμμότητες και χρόνια ανοικτά ζητήματα, με ενεργητική εξωτερική πολιτική, αναβαθμίζοντας έτσι το ρόλο της ως περιφερειακή δύναμη σταθερότητας και ασφάλειας στα Βαλκάνια.

– Απαράγραπτες οι πολιτικές ευθύνες των Κυνερνήσεων που χρεοκόπησαν τη χώρα και έφεραν τα μνημόνια.

– Οι υποθέσεις διαπλοκής και διαφθοράς επί Πρωθυπουργίας κ. Σημίτη, αποδεικνύουν ότι, είτε δεν γνώριζε τι έπρατταν κορυφαίοι υπουργοί και συνεργάτες του, δείγμα ανικανότητας, είτε γνώριζε απόλυτα, όποτε φανερώνει συνενοχή. Δεν ξέρω ειλικρινά τι είναι χειρότερο από τα δύο, και θα ένιωθα πολύ άβολα αν ήμουν στη θέση όσων εκτέθηκαν και  έσπευσαν να του συμπαρασταθούν, στη δήθεν πολιτική του στοχοποίηση από τη σημερινή Κυβέρνηση.»

Δείτε αναλυτικά το βίντεο στον παρακάτω σύνδεσμο: