Συνέντευξη στο δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel: “Στη ΝΔ θέλουν συσκότιση ώστε να μη βγει η πραγματική διάσταση του σκανδάλου της Novartis”

7 ΝΟΕ

  • Ο κόσμος κατάλαβε από το ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης, που μόνο το Kontra Channel πρόβαλε, ότι το σκάνδαλο Novartis δεν είναι σκευωρία.
  • Στην Ελλάδα τα κανάλια δεν το προβάλλουν επειδή η ΝΔ και ένα κομμάτι του ΚΙΝΑΛΛ έχουν αποφασίσει ότι δεν πρέπει να διερευνηθεί το σκάνδαλο.
  • Ο επικεφαλής τη Novartis στην Ελλάδα είπε ότι μάθαινε από πριν τι γινόταν στα υπουργεία, υπήρχε σύμβουλος του Υπ. Υγείας που ήταν και σύμβουλος της Novartis. H Novartis διαπραγματευόταν απευθείας με την τρόικα και ο κ. Γεωργιάδης δεν το έχει διαψεύδει αυτό, παρά μόνο κρύβεται πίσω από την τρόικα λέγοντας ότι, αν συνέβαινε αυτό, τότε η τρόικα είναι διεφθαρμένη. Έφτιαχναν τις τιμές των φαρμάκων που εισάγονταν πρώτη φορά στη χώρα, ώστε να υπερτιμολογούνται 10 και 20 φορές πάνω, καθώς η τιμή αποτελούσε βάση για την τιμολόγηση σε 30 ακόμα χώρες.
  • Στην Προανακριτική θέλουν συσκότιση και να σηκωθεί σκόνη για να καλυφθεί το σκάνδαλο. Δε μπαίνουν στην ουσία του σκανδάλου, κατηγορούν τον κ. Παπαγγελόπουλο σαν ηθικό αυτουργό για σκευωρία, χωρίς όμως να υπάρχει φυσικός αυτουργός. Δεν μπορούν να μας καταγγέλλουν ότι παρακωλύουμε το έργο της Επιτροπής ώστε να μην καταθέσει ο κ. Φρουζής, από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι που κάλεσε τον κ. Φρουζή ως μάρτυρα.
  • Η απόφαση για αναστολή των Πανεπιστημιακών Τμημάτων που ίδρυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, εξοργίζει τις τοπικές κοινωνίες, την πανεπιστημιακή κοινότητα και όσους νοιάζονται για την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.
  • Η κυβέρνηση καταργεί το Πανεπιστημιακό Τμήμα στην Ηγουμενίτσα χωρίς καμία διαβούλευση με την ακαδημαϊκή κοινότητα, χωρίς να λάβει υπόψη τις προκηρύξεις για νέα μέλη ΔΕΠ, ούτε την αύξηση του προϋπολογισμού. Με την πολιτική τους εξυπηρετούν πελατειακά τα κολέγια. Παίρνουν το νήμα από το «Σχέδιο Αθηνά» της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου που διέλυσε την Τριτοβάθμια εκπαίδευση.
  • Και ο τελευταίος έλληνας πολίτης καταλαβαίνει πλέον πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η κυβέρνηση.