Αδιαπραγμάτευτο αγαθό η Υγεία. Χορηγείται επιδόμα 400€ σε γιατρούς ως κίνητρο για τα Άγονα αγροτικά Ιατρεία- Λιας, Αγ. Πάντες, Παλαιοχώρι και Λίστα δικαιούχοι για τη Θεσπρωτία.

28 ΙΟΥΝ

 

Υπεγράφη από τον Υπουργό Υγείας και από τον Υπουργό Οικονομικών και αύριο δημοσιεύεται σε ΦΕΚ, η απόφαση χαρακτηρισμού 311 αγροτικών ιατρείων ως ΑΓΟΝΑ και επαναφέρεται, αυξημένο, το επίδομα αγόνου (400 ευρώ) στους γιατρούς που θα υπηρετήσουν σε αυτά .Επίσης σε όσους γιατρούς υπηρετούν ήδη σε αυτά το επίδομα θα χορηγηθεί αναδρομικά από το Φλεβάρη. Το μπόνους προστίθεται στο μισθό ως επιπλέον κίνητρο ούτως ώστε να υπάρξει στελέχωση αγροτικών Ιατρείων ακριτικών περιοχών.

Για το Νομό Θεσπρωτίας αυτή η απόφαση αφορά τα χωριά Λιά, Αγ.Πάντες, Παλαιοχώρι, Λίστα της Επαρχίας Φιλιατών. Μαζί με τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας που ήδη έχουν ξεκινήσει, οι κινήσεις αυτές αποτελούν ένα πλέγμα παρεμβάσεων που βγάζουν σιγά σιγά από τον αποκλεισμό τους λιγοστούς κατοίκους που απέμειναν στις ακριτικές περιοχές της Θεσπρωτίας, που κάποιοι με τις πολιτικές τους καταδίκασαν σε απομόνωση και τους θυμούνται μόνο σε επετειακούς εορτασμούς.

Η απόφαση αυτή συνιστά και μια αναγνώριση των προσπαθειών  του ιατρικού προσωπικού που με αίσθημα ευθύνης επιτελεί το λειτούργημα του σε κάθε γωνία της Ελλάδας.

Υπό αντίξοες συνθήκες, προχωράμε σε στήριξη των δομών του κοινωνικού κράτους που οι προηγούμενες κυβερνήσεις διέλυσαν στο όνομα της περικοπής δαπανών. Για την κυβέρνηση οι μόνες περικοπές που γίνονται στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας είναι στις δαπάνες για διαφθορά και προμήθειες (βλ. υποθέσεις ΚΕΕΛΠΝΟ, Ερρίκος Ντυνάν κ.τ.λ.) ενώ το δικαίωμα πρόσβασης των πολιτών στην Υγεία είναι αδιαπραγμάτευτο.