Αναβαθμίζονται οι παροχές της Προνοσοκομειακής Φροντίδας προς τους πολιτές της Ηγουμενίτσας

27 ΙΟΥΛ

Έπειτα από πολλές και επίμονες προσπάθειες για τις οποίες είχαμε ήδη ενημερώσει με προγενέστερο δελτίο τύπου στις 08-07-2016, εγκρίθηκε η ένταξη των οδηγών του Κ.Υ. Ηγουμενίτσας σε πιλοτικό κοινό πρόγραμμα εργασίας με τους διασώστες του τομέα ΕΚΑΒ Ηγουμενίτσας. Με την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος θα δοθεί η δυνατότητα να εφαρμοστεί και μελλοντικά αλλά και να επεκταθεί και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Μέχρι σήμερα στην Ηγουμενίτσα λειτουργούν δύο στόλοι από ασθενοφόρα οι οποίοι εξυπηρετούν τις ανάγκες των ασθενών. Από τη μία είναι τα ασθενοφόρα του τομέα ΕΚΑΒ Ηγουμενίτσας, κι από την άλλη τα ασθενοφόρα του Κ.Υ Ηγουμενίτσας.

Αυτό που ίσχυε μέχρι σήμερα ήταν οι οδηγοί που υπηρετούσαν στο Κ.Υ. δεν μπορούσαν να εργαστούν σε μεικτά πληρώματα με τους διασώστες του ΕΚΑΒ, παρότι συστεγάζονται στο ίδιο κτήριο.

Αποτέλεσμα αυτής της δυσαρμονίας ήταν οι οδηγοί του Κ.Υ. να ήταν επιφορτισμένοι με τις διακομιδές, τα εξιτήρια και όταν χρειαζόταν και με επείγοντα περιστατικά, χωρίς να έχουν την πρόσβαση στα καινούργια οχήματα του ΕΚΑΒ αλλά και τη δυνατότητα να σχηματίσουν μεικτά πληρώματα με τους διασώστες του ΕΚΑΒ.

Με την ένταξη αυτή, οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες αναβαθμίζονται σημαντικά, καθώς πλέον προκύπτει ένα (1) επιπλέον πλήρωμα, ίσως και δύο (2), υπό την εποπτεία του ΕΚΑΒ που θα εξυπηρετεί τα επείγοντα περιστατικά.

Δίνουμε έτσι μία λύση σε ένα πάγιο αίτημα των εργαζομένων οδηγών στο Κ.Υ. Ηγουμενίτσας, που διευκολύνει το δύσκολο έργο τους, καθώς θα συνοδεύονται πλέον από έναν άρτια εκπαιδευμένο διασώστη του ΕΚΑΒ.

Το επιπλέον πλήρωμα σε συνδυασμό με τα δύο (2) νέα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ Θεσπρωτίας, (το ένα έχει ήδη ενταχθεί στο στόλο και το άλλο αναμένεται στο τέλος της εβδομάδας), αναβαθμίζουν άμεσα και σημαντικά τις υπηρεσιακές δυνατότητες της προνοσοκομειακής φροντίδας στο Νομό μας, ο οποίος αντιμετώπιζε διαχρονικά μεγάλες ελλείψεις τόσο σε οχήματα, όσο και σε προσωπικό.  Application1(2016-7-27)0001