“Ανησυχώ που θα απουσιάζουμε από την συνδιάσκεψη για το προσφυγικό”. Στην εκπομπή “KONTRA 24”

12 ΜΑΡ

Ο βουλευτής της ΝΔ κ. Οικονόμου στην κύρια τοποθέτηση του στην εκπομπή δε βρήκε το παραμικρό να πει για το διεμβολισμό της ελληνικής ακταιωρού από την τουρκική και την υπερπτήση που έγινε στον Έβρο από τουρκικά μαχητικά.

Η στιγμή είναι πάρα πολύ κρίσιμη και η ΝΔ επιλέγει να αναδείξει για μια ακόμη φορά εσωτερικό εχθρό, όταν ο το πραγματικό πρόβλημα είναι ο Ερντογάν και η πολιτική της Τουρκίας. Να αφήσει η ΝΔ τους εσωτερικούς εχθρούς! Αυτή τη στιγμή χρειάζεται σοβαρότητα, νηφαλιότητα, αποφασιστικότητα και ομοψυχία απέναντι στην προκλητικότητα της Τουρκίας!

Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί τις εικόνες με τους πρόσφυγες για να μπορέσει να εκβιάσει και να σύρει την Ευρώπη στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης για τα δικά του συμφέροντα. Και την Τρίτη θα συναντηθεί στην Κωνσταντινούπολη με τη Μέρκελ, τον Μακρόν και ίσως τον Τζόνσον, όπου εκτός από το προσφυγικό, δεν ξέρουμε και τι άλλο θα συζητήσουν. Ανησυχούμε πάρα πολύ αν θα ανοίξει και άλλη ατζέντα με τους κορυφαίους ηγέτες της Ευρώπης και αν θα βάλει ζητήματα για το Αιγαίο, την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα.

Η ΝΔ να ρωτήσει τον δικό της Υφυπουργό Εθνικής Άμυνάς κ. Στεφανή, που επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν Αρχηγός του ΓΕΣ, αν τότε ο ίδιος με τον Στρατό φυλούσε ή όχι τα σύνορα. Αν δε φυλούσε τα σύνορα, τότε γιατί τον έχουν τοποθετήσει Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας;

Η ΝΔ έκανε διάβημα στον Τούρκο πρέσβη για παραβίαση του φράχτη στον Έβρο; Έχει πει κάτι για την προκλητικότητα του Ερντογάν; Έθεσε στην Ε.Ε. ζητήματα κυρώσεων κατά τις Τουρκίας; Έβαλε το θέμα σε Σύνοδο Κορυφής; Τίποτα από όλα αυτά δεν έκανε!

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν κοίταξε το εσωτερικό μέτωπο, αλλά εξέφρασε μια πατριωτική στάση ευθύνης, λέγοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να δείξει αποφασιστικότητα απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, που συνοδεύεται με κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς δικαίου και απουσία σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα. Κάλεσε την Κυβέρνηση να αναγνωρίσει το πρόβλημα και να ψάξει για συμμαχίες στην Ευρώπη για να περιορίσει την επιθετικότητα και την προκλητικότητα του Ερντογάν.

Όσοι μιλάνε για ανοιχτά σύνορα, μιλούν για διαμοιρασμό των «βαρών» στην Ευρώπη, γιατί η Ευρώπη-φρούριο δε συμφέρει τη χώρα μας. Τώρα η χώρα μας απλά πήρε 700 εκατ. ευρώ για να φτιάξει δομές για να κρατήσει τους πρόσφυγες εδώ, να γίνει η Μόρια της Ευρώπης, να κάνει τον συνοριοφύλακα της Ευρώπης και να γίνει αποθήκη ανθρώπινων ψυχών.