Συνάντηση του Βουλευτή Μάριου Κάτση με τον νέο Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Σταμάτη Ράπτη

22 ΜΑΡ

Συνάντηση με το νέο Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Σταμάτη Ράπτη πραγματοποίησε ο Βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης. Ο Βουλευτής αφού συνεχάρη τον Αρχηγό για τα νέα του καθήκοντα, του ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλή δύναμη στο σύνθετο έργο του.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα καθώς ο Αρχηγός είναι πολύ καλός γνώστης της Θεσπρωτικής πραγματικότητας, ως Θεσπρωτός και ο ίδιος, αλλά και ως πρώην κεντρικός Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας.

Ο Βουλευτής εξήρε τις προσπάθειες του λιμενικού σώματος στο δύσκολο έργο της αντιμετώπισης των προσφυγικών ροών, καθώς και στην τιτάνια προσπάθεια που καταβάλει καθημερινά το προσωπικό, ώστε να διασώσει δεκάδες ζωές που κινδυνεύουν στα νερά του Αιγαίου.

Ο Αρχηγός ενημέρωσε τον Βουλευτή για το σχέδιο της μετατροπής του Λιμενικού Σώματος σε μια σύγχρονη Ακτοφυλακή ώστε να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις αυξημένες ανάγκες. Επίσης συζητήθηκαν και οι αρμοδιότητες του νεοσυσταθέντος Κυβερνητικού Συμβουλίου διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης στα πρότυπα του ΚΥΣΕΑ, με συμμετοχή και του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, το οποίο έχει ως στόχο το συντονισμό για την εφαρμογή της προσφυγικής και μεταναστευτικής πολιτικής.