Ενίσχυση 170.000€ στο Δήμο Φιλιατών για την αποκατάσταση βλαβών του δικτύου ύδρευσης

14 ΙΟΥΛ

Το Υπουργείο Εσωτερικών, ανταποκρινόμενο στο αίτημα του Δήμου Φιλιατών, ενέκρινε  επιχορήγηση  ύψους 170.000 ευρώ, για τη χρηματοδότηση των αναγκαίων εργασιών, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης του Δήμου.

Ο ακριτικός Δήμος Φιλιατών, διαθέτει ένα δίκτυο ύδρευσης το οποίο εξυπηρετεί 47 κοινότητες και 25 τοπικούς συνοικισμούς. Εξαιτίας του μεγέθους και της παλαιότητας του δικτύου, οι βλάβες είναι συχνές, με αποτέλεσμα το υψηλό κόστος για την αποκατάσταση τους. Επιπλέον σε κάποια από τα 35 αντλιοστάσια του Δήμου είναι απαραίτητη η αντικατάσταση των υπαρχουσών αντλιών, όπως επίσης και των πινάκων ηλεκτρισμού.

Ο Μάριος Κάτσης, για το συγκεκριμένο θέμα δήλωσε χαρακτηριστικά: «Οι ανάγκες του Δήμου Φιλιατών είναι δεδομένες, όπως δεδομένη είναι και η έμπρακτη στήριξη στους ακρίτες συμπολίτες μας. Σε αυτό το πλαίσιο το Υπουργείο Εσωτερικών προχωρά στη συγκεκριμένη επιχορήγηση, απαντώντας θετικά στο πάγιο και δίκαιο αίτημα του Δήμου Φιλιατών.

Επιπλέον, το επόμενο διάστημα αναμένεται να εκδοθεί απόφαση από το Υπουργείο Εσωτερικών, η οποία θα αφορά την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των ορεινών μειονεκτικών δήμων της χώρας. Τα χρήματα προέρχονται από ταμειακά υπόλοιπα λογαριασμών, από τον φόρο ζύθου, τα τέλη διαφήμισης και το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας

Με αυτή την απόφαση, αναμένεται η ενίσχυση του Δήμου Φιλιατών και του Δήμου Σουλίου με ποσά από 150.000€ και πάνω, ανάλογα με τα πληθυσμιακά κριτήρια των δικαιούχων.

Η ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης, η χρηματοδοτική στήριξη της, και η διαφανής λειτουργία της, είναι απαραίτητες τόσο για την ανάπτυξη τον τοπικών οικονομιών, όσο και την ισχυροποίηση της κοινωνική συνοχής».