Ευχές του Βουλευτή Μάριου Κάτση για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

12 ΣΕΠ

Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες  καλή  και δημιουργική σχολική χρονιά.

Με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών και των γονιών σας θα αποκτήσετε γνώσεις και δεξιότητες  ούτως ώστε να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας και να συμβάλετε στην εύρυθμη λειτουργία του κοινωνικού συνόλου.

Προς αυτή την κατεύθυνση  το Υπουργείο Παιδείας  και το φετινό σχολικό έτος, στοχεύοντας σε ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία, κινείται  στην οικοδόμηση δημόσιας, δωρεάν και δημοκρατικής παιδείας, που θα ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τόσο στις δικές σας ανάγκες, όσο και σε αυτές της κοινωνίας.

Έτσι, φέτος τα σχολεία ανοίγουν  με τους δασκάλους, τους καθηγητές και τα βιβλία στη θέση τους από την πρώτη μέρα, ενώ οι αλλαγές  στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στην αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης παιδείας.

Ειδικότερα στο Γυμνάσιο, η καθιέρωση των τετραμήνων, η τρίωρη μείωση του ωραρίου, ο περιορισμός  σε  τέσσερα  εξεταζόμενα μαθήματα τον Ιούνιο, καθώς και η  αντικατάσταση των διαγωνισμάτων από εργασίες, θα δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές  να γίνουν πιο δημιουργικοί, να χαρούν τη διαδικασία της μάθησης  και να αφομοιώσουν ενεργητικά γνώσεις,  χωρίς την πίεση συνεχών διαγωνισμάτων και εξετάσεων.

Εύχομαι σε όλους σας, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς μια καλή σχολική χρονιά!