Η ΝΔ εργαλειοποιεί την αστυνομική βία για να καλύψει αντιφάσεις & προβλήματα (στο κόκκινο 09/12/19)

9 ΔΕΚ

Για την απρόσκλητη αστυνομική βία και την ακραία καταστολή που επ’ ουδενί δεν πρέπει να γίνει συνήθεια και κανονικότητα μίλησε Στο Κόκκινο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης, ο οποίος είναι και τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του κόμματος και επισήμανε ότι δεν γίνεται να δικαιολογούνται όλες αυτές οι απαράδεκτες πράξεις, καθώς περιορίζουν ελευθερίες και εξευτελίζουν προσωπικότητες και καταργούν ανθρώπινα δικαιώματα.

Στον Γιώργο  Τραπεζιώτη ο κ. Κάτσης τόνισε ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δικαιολογεί όλες αυτές τις πράξεις καθώς όλα αυτά τυγχάνουν της κάλυψης του και δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο στο παρελθόν.

Δεν γίνεται να ιδεολογικοποιείται η βία, δεν είναι αυτός ο ρόλος της Αστυνομίας, η Αστυνομία υπάρχει για να είναι δίπλα στον πολίτη και να περιφρουρεί την ασφάλεια προς όφελος των πολιτών και όχι για να δέρνει πολίτες, ούτε να συλλαμβάνεται όποιος μοιάζει με αριστερό, έχει κοτσίδα ή φοράει ρούχα που δεν αρέσουν στην Αστυνομία, εξήγησε ο τομεάρχης.

Και επισήμανε ότι προκαλούν αλγεινή εντύπωση και οι όλο και πιο ακραίες θέσεις που υιοθετούν στελέχη, υπουργοί και συνδικαλιστές της Αστυνομίας στο δόγμα «νόμος και τάξη» δικαιολογώντας τέτοιες πρακτικές και δίνοντας νομιμοποίηση για να τις κάνουν κανονικότητα στη συνείδηση του κόσμου.

Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ εργαλειοποιεί τη δράση της Αστυνομίας προσπαθώντας να επιβάλει ένα δόγμα «νόμος και τάξη» ίσως για να καλύψει αντιφάσεις και προβλήματα από τα πραγματικά ζητούμενα της πολιτικής της, καθώς πατριδοκάπηλοι και άλλοι ψηφοφόροι της διαψεύστηκαν για τη Συμφωνία των Πρεσπών και το Προσφυγικό.

Ο κ. Κάτσης αναφέρθηκε σε όσα είδαμε σε συλληφθέντες που δεν αντιδρούν και πάνω τους συγκεντρώνονται δυνάμεις της Αστυνομίας που τους ξυλοκοπούν και τους ξεγυμνώνουν κάτι που δεν υπάρχει σε κανέναν κανονισμό της ΕΛ.ΑΣ. και όλα αυτά που είδαμε ουσιαστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης τα διαψεύδει με δελτίο Τύπου.

Ο βουλευτής μεταξύ άλλων εξήγησε ότι πρόκειται για παραλήρημα – εκ μέρους του υπουργού – που κανείς δεν μπορεί να το παρακολουθήσει και μίλησε για σκόπιμη αλλαγή ατζέντας από την κυβέρνηση για να καλύψει τις μεγάλες τις αδυναμίες.