Κάτσης-Γκαρά: Ο κ. Μητσοτάκης έχει την απόλυτη ευθύνη για τα φαινόμενα λογοκρισίας στην ΕΡΤ

20 ΑΠΡ

Κρεσέντο λογοκρισίας και παρεμβατικότητας στην ΕΡΤ του κ. Μητσοτάκη αποκαλύπτεται από τις καταγγελίες της εργαζόμενης στη δημόσια ραδιοτηλεόραση και Ειδική Γραμματέα της ΕΣΗΕΑ, Μ. Νικολάρα.

Φαίνεται πως η διοίκηση της ΕΡΤ δεν αρκείται στα ραβασάκια της συγκάλυψης όπως με το πρωθυπουργικό κορωνοπάρτι στην Ικαρία και την υπόθεση Λιγνάδη αλλά εξαφανίζει δημοσιογραφικές έρευνες προκειμένου να μην προβληθούν ρεπορτάζ που ενοχλούν.

Περιστατικά προφορικής και γραπτής λογοκρισίας, εκπομπές που «κόβονται» χωρίς καμιά αιτιολόγηση, ρεπορτάζ που «θάβονται» χωρίς καμιά εξήγηση, αρχισυντάκτες που καλούνται να απολογηθούν για τις μουσικές τους επιλογές, λογοκρισία ακόμα και στην Τέχνη συνθέτουν το σκηνικό εκφοβισμού, συγκάλυψης και χειραγώγησης που καλλιεργεί η διοίκηση της ΕΡΤ.

Οι καταγγελίες αυτές είναι άλλη μια τρανή απόδειξη ότι η ΕΡΤ έχει μετατραπεί σε κομματικό Μέσο της Κυβέρνησης ΝΔ που απέχει παρασάγγας από μία Δημόσια Τηλεόραση υψηλού κύρους και ποιότητας.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει την απόλυτη ευθύνη για τα φαινόμενα αυτά και θα πρέπει να απαντήσει άμεσα στους πολίτες και τους εργαζόμενους της ΕΡΤ για τις εντολές λογοκρισίας.

Πολύ σύντομα τα χρυσοπληρωμένα γαλάζια στελέχη της ΕΡΤ και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι θα κληθούν να λογοδοτήσουν για τα έργα και τις ημέρες τους στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.