Μ. Κάτσης σε Ν.Δ.: Είστε γιαλαντζί φιλελεύθεροι – Πρωινή Ενημέρωση ΕΡΤ (20/11/19)

20 ΝΟΕ

“Αν θεωρείται το κόμμα σας φιλελεύθερο με το να λέτε αυτά που λέτε για το άρθρο 3, είστε γιαλαντζί φιλελεύθεροι” είπε ο Μάριος Κάτσης στην εκπομπή Πρωινή Ενημέρωση της ΕΡΤ σε συζήτηση για την συνταγματική αναθεώρηση.

“Είχαμε μια κρίσιμη ευκαιρία που θα έκανε το Σύνταγμα μας προοδευτικό και υπέρ του δημόσιου συμφέροντος. Η Ν.Δ. δεν σκέφτεται με βάση το δημόσιο συμφέρον αλλά με βάση το ιδιωτικό συμφέρον και αυτό που την νοιάζει είναι να χαϊδέψει τις ομάδες που απευθύνεται και την ψηφίζουν” τόνισε ο τομεάρχης ψηφιακής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης μιλώντας στην ΕΡΤ για την χαμένη ευκαιρία της συνταγματικής αναθεώρησης.

Επιτέθηκε στη Ν.Δ. που δεν ψηφίζει την προάσπιση των δημοσίων αγαθών και των εργασιακών δικαιωμάτων λέγοντας:

“Την προάσπιση των δημόσιων αγαθών όπως του νερού δεν την ψηφίζει η Ν.Δ. Μήπως ψηφίζει η Ν.Δ. το όριο των θητειών στην Βουλή για να μην υπάρχουν επαγγελματίες πολιτικοί; Μήπως ψηφίζει η Ν.Δ. να υπάρχουν κατοχυρωμένα στο Σύνταγμα τα εργασιακά δικαιώματα ώστε να είναι κατοχυρωμένα και να μην υπάρχει ποτέ ξανά στο μέλλον ηλικιακή διάκριση όπως με τον υποκατώτατο μισθό; Ούτε αυτό το ψηφίζει”.

«Αν θεωρείται το κόμμα σας φιλελεύθερο με το να λέτε αυτά που λέτε για το άρθρο 3, είστε γιαλαντζί φιλελεύθεροι διότι όταν αναφερόμαστε στις ατομικές ελευθερίες και στα δικαιώματα δηλαδή να υπάρχει ανεξιθρησκεία και ελεύθερη επιλογή δεν έχουν όλα αυτά καμία σχέση με το τι ακριβώς θα είναι το κράτος απέναντι στους πολίτες του και πως θα ορκίζονται οι κρατικοί αξιωματούχοι” τόνισε στην τοποθέτησή του.