Μ. Κάτσης στο κόκκινο: Δεν ξανάγινε, η Ελλάδα, χώρα της ΕΕ, «εκπροσωπείται» από… Λίβυο

17 ΙΑΝ

Είναι πρωτοφανές χώρα της ΕΕ, η Ελλάδα, να είναι απούσα από συζήτηση για τον ζωτικό της χώρο και όπως γίνεται τώρα να επαφίεται στην «εκπροσώπηση» του Λίβυου στρατάρχη Χαφτάρ, αν και κατά πόσο θα την εκπροσωπήσει, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.

«Δεν νομίζω ότι έχει ξαναγίνει, ποτέ στο παρελθόν, για χώρα της ΕΕ, να γίνεται συνάντηση για ζωτικό χώρο που την αφορά και να είναι απούσα από το τραπέζι της διαπραγμάτευσης, να επαφίεται στη συγκεκριμένη περίπτωση στην εκπροσώπηση από τον Λίβυο στρατάρχη Χαφτάρ, αν και κατά πόσο θα την εκπροσωπήσει», σχολίασε ο κ. Κάτσης.

Τόνισε ότι «είναι εξαιρετικά προβληματικό και οι κινήσεις της κυβέρνησης είναι πολύ αργά και με φόντο την εσωτερική διαχείριση της αναποτελεσματικής και προβληματικής εξωτερικής πολιτικής. Είμαστε ακολουθητές των γεγονότων. Το πιο ανησυχητικό, δεν έχουμε και εναλλακτικό σχέδιο ως χώρα. Εάν ο Χαφτάρ … στη Διάσκεψη του Βερολίνου την Κυριακή … “τα βρει” … τι γίνεται τότε; Ποια είναι η λύση;» αναρωτήθηκε ο ίδιος.

«Έχουμε φοβερό πρόβλημα ως χώρα, από τη στιγμή που η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν βάζει στο τραπέζι μετ` επιτάσεως την ενεργοποίηση των κυρώσεων προς την Τουρκία και τον Ερντογάν», τόνισε ο κ. Κάτσης.