Μ. Κάτσης στο Documento: “Καραμπινάτες ευθύνες για τον Μητσοτάκη”

20 ΔΕΚ

Καθώς η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη Διερεύνηση της Επιχείρησης Πολιτικής Χειραγώγησης της Κοινής Γνώμης, Ευτελισμό των Θεσμών και Κατασπατάληση Δημόσιου Χρήματος που ψήφισαν όλα τα κόμματα πλην ΝΔ φτάνει στο τέλος της με την ολοκλήρωση της κατάθεσης των μαρτύρων, οι συμμετέχοντες βουλευτές της μειοψηφίας μάλλον… θα χρειαστούν τακτικές συνεδρίες στο ιατρείο της Βουλής και η αλήθεια θα χρειαστεί διασωλήνωση σε VIP ΜΕΘ!

Παρά το γεγονός ότι η εξεταστική για τις λίστες Πέτσα, τις απευθείας αναθέσεις σε δημοσκοπικές και εταιρείες media για να φιλοτεχνούν την εικόνα του πρωθυπουργού ήταν ακρωτηριασμένη εξαρχής από την πλευρά της πλειοψηφίας, καθώς αποφασίστηκε μονοκομματικό προεδρείο και κλήθηκαν πρωτοφανώς μόνο οι μάρτυρες που πρότεινε η ΝΔ και μάλιστα μερικοί άσχετοι με την υπόθεση, τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τις μαρτυρικές καταθέσεις είναι συγκλονιστικά καθαρά και επιβεβαιώνουν μέχρι κεραίας ότι το διερευνούμενο διαρκές σκάνδαλο όντως συνετελέσθη.

– Τι κι αν κατέθεσε ο κ. Γκάλγκος της Initiative ότι η εταιρεία εισηγήθηκε τη λίστα των ΜΜΕ και τα ποσά αλλά η απόφαση ήταν της Προεδρίας της Κυβέρνησης και μάλιστα έδειξε τη διευθύντρια του γραφείου του κ. Πέτσα, κ. Γκόγκου, ως διαμεσολαβήτρια μεταξύ ΜΜΕ και της Initiative για το μοίρασμα των χρημάτων σε όσα ΜΜΕ ζητούσαν χρηματοδότηση; Οι βουλευτές της ΝΔ έκρυψαν τον κ. Πέτσα από την εξεταστική και έριχναν την ευθύνη στην Ιnitiative κάνοντας πως δεν άκουσαν. Από τα αδιάσειστα στοιχεία μάλιστα η εφημερίδα Documento προχώρησε σε μήνυση κατά του κ. Πέτσα και του κ. Γκάλγκου, καθώς παραδέχτηκαν ότι απέκλεισαν το Documento βαφτίζοντας την πολιτική κριτική… ψέκα!

– Τι κι αν αποδείχτηκε με έγγραφα της εξεταστικής ότι η κυβέρνηση είχε ενημερωθεί από την Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων να μην παρεκκλίνει από τον ν. 4412/2016 στη λίστα Πέτσα, όπως προστάζει και η Κομισιόν (πάλι με έγγραφο), και παρ’ όλα αυτά προχώρησε σε απευθείας ανάθεση, κατά παρέκκλιση όλων των κείμενων διατάξεων, βάζοντας τη χώρα στον κίνδυνο προστίμων; Η πλειοψηφία της ΝΔ έκανε φωνασκίες για να μην καταγραφεί στα πρακτικά.

– Τι κι αν ο κ. Φιλιόπουλος της Enterprise Greece παραδέχτηκε ότι ζήτησε κατ’ εντολήν της κυβέρνησης να εξαιρεθεί η εταιρεία από την υποχρέωση να δημοσιεύει τις συμβάσεις στη Διαύγεια για να υπογράφει συμβάσεις που σύμφωνα με έγγραφα «προωθούσαν τη φήμη και την εικόνα της κυβέρνησης στο εξωτερικό»; Οι βουλευτές της ΝΔ έκαναν σόου ότι δεν ξέρουμε να διαβάζουμε τα αδιάσειστα έγγραφα.

– Τι κι αν κατέθεσε ο κ. Μαύρος, αντιπρόεδρος του ΣΕΔΕΑ, ότι η Opinion Poll δεν δημοσίευσε τον εντολέα της δημοσκόπησης και αυτό αποτελεί σοβαρό παράπτωμα, και ότι το να παίρνει ο ιδιοκτήτης μιας δημοσκοπικής από άλλη εταιρεία σωρηδόν αναθέσεις από την κυβέρνηση είναι θέμα που πρέπει να εξεταστεί; Οι βουλευτές της ΝΔ έβλεπαν φιάσκο ΣΥΡΙΖΑ!

– Τι κι αν ο κ. Κόλλιας του ΕΔΥΤΕ κατέθεσε ότι ο κ. Πιερρακάκης υπέδειξε την εταιρεία Reposition Strategy, συμφερόντων ιδιοκτήτη Opinion Poll, και αποφάσισε να πάρει έργο με απευθείας ανάθεση €270.000 δίνοντάς του τρεις άτυπες (!) προσφορές που συνέλεξε το υπουργείο και όχι ο ΕΔΥΤΕ ως αναθέτουσα αρχή; Τι κι αν αποδείχτηκε ότι ο ΕΔΥΤΕ έχει κάνει σωρεία παραβάσεων από τους κανόνες των δημόσιων συμβάσεων, φτάνοντας στο σημείο πρώτα να δίνεται η απευθείας ανάθεση και μετά να ζητάει προσφορά από την εταιρεία; Οι βουλευτές της ΝΔ έλεγαν ότι αυτά είναι εικασίες και μην πιστεύετε τα αυτιά σας και τα μάτια σας.

Τα ανωτέρω είναι τα πιο καραμπινάτα περιστατικά που προέκυψαν από την εξεταστική, ενώ υπάρχουν δεκάδες άλλα, εξίσου σημαντικά, που όχι μόνο αποδεικνύουν ότι ο κ. Μητσοτάκης και οι κρυπτόμενοι και δειλοί υπουργοί του έχουν πολλαπλάσιες πολιτικές ευθύνες από του πρόσφατα παραιτηθέντος καγκελάριου της Αυστρίας κ. Κουρτς, αλλά και ότι «αν υπάρχουν εισαγγελείς σε αυτήν τη χώρα» ανοίγει ο δρόμος και ποινικών ευθυνών.

Οσο κι αν ασχημονεί η Μαξίμου ΑΕ, όσο κι αν δίνει διαρροές σε πετσωμένα ΜΜΕ ότι ο κ. Μητσοτάκης λέει στους βουλευτές του ότι «πάει καλά η εξεταστική», το συμπέρασμα της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού είναι δεδομένο: ο Κυρ. Μητσοτάκης στήνει καθεστώς εξαγοράζοντας την εικόνα του με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων που αναστενάζουν από την ακρίβεια. Εάν υπάρξει πόρισμα που θα κατατεθεί στην ολομέλεια και δεν θα είναι καταπέλτης για την κυβέρνηση, θα μιλάμε για άλλη μια προαναγγελθείσα «πολιτική γυναικοκτονία»: της Αλήθειας.