Στην ΕΡΤ1 – Άλλη Διάσταση: “δεν εκβιαζόμαστε από επιχειρηματίες – εμείς ρυθμίσαμε το ρ/τ τοπίο μετά από 30 χρόνια”

18 ΑΠΡ

Στην εκπομπή της ΕΡΤ1 “Άλλη Διάσταση” βρέθηκε ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης, το απόγευμα της Πέμπτης 18-4-2019.

Στο πολιτικό τραπέζι παρευρέθηκαν οι κα. Κατερίνα Μάρκου, Υποψήφια Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και ο κ. Λευτέρης Νικολάου, Υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Στην ατζέντα της συζήτησης, η σύγκρουση  της κυβέρνησης με τον κ. Μαρινάκη, το σκάνδαλο της Novartis και οι άρσεις ασυλίας στη βουλή και τα διλήμματα των ερχόμενων Ευρο-εκλογών.

Κυριότερα σημεία της παρέμβασης του Μάριου Κάτση:

  • ο κ. Μαρινάκης είναι υπόδικος για τη μεγαλύτερη υπόθεση διακίνησης 2 τόνων ηρωίνης και μια σειρά άλλων σκανδάλων. Είναι ο άνθρωπος πίσω από την κουρτίνα και αυτός που καθοδηγεί την αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ.
  • Η ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου μετά από 30 χρόνια, η αποφασιστικότητα που επέδειξε αυτή η κυβέρνηση, να βάλει δηλαδή κανόνες τελειώνοντας τη διαπλοκή  αλλά και οι συγκρούσεις της  με τους κ.κ. Ψυχάρη – Αναστασιάδη – Βγενόπουλο, αποδεικνύουν στην πράξη ότι δεν εκβιαζόμαστε, δεν μας κρατάει κανείς από το μανίκι και καλό θα είναι να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι είμαστε φτιαγμένοι από “άλλη πάστα”.

  • Οι άρσεις ασυλίας των βουλευτών της αντιπολίτευσης, είναι έπειτα από αίτημα της εισαγγελείας, ενώ αυτές των Υπουργών της κυβέρνησης, είναι έπειτα από μηνύσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης και προφανώς αποτελούν κινήσεις πολιτικού αντιπερισπασμού. Είναι τεράστια διαφορά.
  • Το άρθρο 86, είμαστε εμείς που πήραμε την πρωτοβουλία να αναθεωρηθεί και μάλιστα η αντιπολίτευση σύρθηκε έπειτα από την κατακραυγή της κοινωνίας.

  • οι ευρωεκλογές είναι εξαιρετικά κομβικές. Η διάλυση του κοινωνικού κράτους, η λιτότητα, η επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και ο περιορισμός των δημοκρατικών αποφάσεων, είναι πολιτικές που επέβαλε η δεξιά που κυβερνά την Ε.Ε. Εμείς αντιτείνουμε ένα νέο υπόδειγμα αυτό των χωρών του νότου, όπως οι Κυβερνήσεις της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και της Ελλάδας, που μέσα από προοδευτικές συμμαχίες δείχνουν τον ακριβώς αντίθετο δρόμο, με αύξηση του κατώτατου μισθού, επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και στήριξη του κοινωνικού κράτους. Είναι χρέος των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη, σοσιαλδημοκρατών – αριστερών  – πρασίνων να μην επιτρέψουν την εκλογή του υποψήφιου του ΕΛΚ και κολλητό του κ. Μητσοτάκη, τον ανθέλληνα Βέμπερ.

δείτε εδώ το απόσπασμα:

πηγή: www.ert.gr