Στηρίζουμε την αποπληρωμή ληξιπροθέσμων οφειλών του Δήμου Φιλιατών, με 687.633 €

27 ΙΑΝ

Το Υπουργείο Εσωτερικών, έπειτα από την έκτακτη επιχορήγηση προς τους Δήμους Ηγουμενίτσας και Σουλίου, με 4.450.102,23 € και 278.210,62 € αντίστοιχα, για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τρίτους, επιχορηγεί τον Δήμο Φιλιατών με 687.633 € για τον ίδιο σκοπό.

Ολόκληρο το προηγούμενο διάστημα ο Βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης, μαζί με τον Δήμαρχο Φιλιατών κ. Παππά, είχαν αλλεπάλληλες συσκέψεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα στον προϋπολογισμό του Δήμου λόγω του ταμειακού ελλείμματος των προηγουμένων ετών, και να ανοίξει ο δρόμος για την αναγκαία επιχορήγηση του Δήμου, όπως και έγινε με τη σημερινή απόφαση του Υπουργείου (Α∆Α: 6ΠΤΝ465ΧΘ7-ΑΜ2 27-01-17).

Η κυβέρνηση αναγνωρίζοντας τη σημασία της τοπικής αυτοδιοίκησης, προχώρησε στην έκτακτη επιχορήγηση των Δήμων στηρίζοντάς τους έμπρακτα.

Τα συσσωρευμένα οικονομικά προβλήματα χρόνων, που κουβαλούν οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης σε ολόκληρη τη χώρα, είχαν καταστροφικές συνέπειες τόσο για τους ίδιους τους φορείς όσο και για τις τοπικές οικονομίες.

Με την έκτακτη επιχορήγηση, για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, η Κυβέρνηση ανακουφίζει τους Δήμους από μεγάλα οικονομικά βάρη, τονώνει την τοπική οικονομία με πραγματικό χρήμα, αλλά πάνω από όλα, αποκαθιστά τις χρόνιες αδικίες τόσο στους εργαζομένους που πήραν επιτέλους τα δεδουλευμένα τους, όσο και σε όλους εκείνους που περίμεναν για μεγάλο χρονικό διάστημα τα χρωστούμενα τους.