Χρηματοδότηση αθλητικών εγκαταστάσεων στο Δ.Σουλίου: «Η ΝΔ και ο βουλευτής της πανηγυρίζουν γκολ στο ριπλέι»

3 ΔΕΚ

ΘΕΜΑ: Ο Μάριος Κάτσης για την χρηματοδότηση αθλητικών εγκαταστάσεων στο    Δ.Σουλίου: «Η ΝΔ και ο βουλευτής της πανηγυρίζουν γκολ στο ριπλέι» 

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης,  σχετικά με την ένταξη στο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Σουλίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα έργα αναβάθμισης των γηπέδων στην Παραμυθιά θα βοηθήσουν πολύ την τοπική κοινωνία και τους νέους/νέες του τόπου μας αλλά και τους αθλητικούς συλλόγους που τα ζητούσαν επίμονα από την Πολιτεία. Είχαμε δεσμευτεί για το έργο στους Παραμυθιώτες/σες  ,καθώς ήταν ήδη έτοιμο και προεγκριμένο από το Υπουργείο Αθλητισμού και καθυστερούσε η τελική υπογραφή από τον κ. Θεοδωρικάκο, για αυτό κατέθεσα πρόσφατα και σχετική ερώτηση στη Βουλή.    

Για αυτό το λόγο, η χθεσινή ανακοίνωση του συναδέλφου της πλειοψηφίας προκαλεί θυμηδία στους πολίτες.  Η κυβέρνηση  της Νέας Δημοκρατίας και ο  βουλευτής της  κ. Γιόγιακας  δεν τρώνε μόνο από τα έτοιμα που τους άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τώρα  πανηγυρίζουν και γκολ στο replay!  Καταλαβαίνουμε την ανασφάλεια τους που 5 μήνες έχουν να παρουσιάσουν ένα απόλυτο μηδέν. 

Με το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ έχουν πέσει επί ημερών μας πάνω από 20.000.000€ στη Θεσπρωτία. Η ΝΔ παρέλαβε από τον ΣΥΡΙΖΑ έναν νομό που έχει παντού μπουλντόζες, ενώ εμείς  το 2015 δεν παραλάβαμε ούτε μισό έργο σε εξέλιξη» . 

Όσο για την κυβέρνηση έχουμε μείνει άναυδοι! Την ίδια στιγμή που πανηγυρίζουν για την τελική τυπική υπογραφή της ένταξης ενός έργου στο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος κατηγορεί το πρωτοπόρο πρόγραμμα που εμπνεύστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ  και προαναγγέλει την κατάργησή του από το συνέδριο της ΚΕΔΕ γιατί δήθεν δεν έχει χρήματα κάνοντας ανάστατους όλους τους Δημάρχους.  

Εκτός αν θέλει να αλλάξει τον διαφανή τρόπο που δίνονταν  τα έργα και  να επαναφέρει το πελατειασμό δίνοντας έργα μόνο αφού οι εκάστοτε Δήμαρχοι προσκυνήσουν την αφεντιά του.  Ή μήπως να τα χρησιμοποιήσει ως μαστίγιο και καρότο για τα περίφημα αντισταθμιστικά στο προσφυγικό.

Εμείς πάντως ανησυχούμε για το πάγωμα ήδη ενταγμένων έργων, και περιμένουμε να δούμε τα δικά τους έργα στον απολογισμό όταν έρθει η ώρα.