Η δημοκρατία νίκησε το ϕόβο.

6 ΙΟΥΛ

Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη. Το αποτέλεσμα του δημοψηϕίσματος ήταν μια μεγάλη νίκη της δημοκρατίας απέναντι στο ϕόβο. Γράϕτηκε μια νέα λαμπρή σελίδα στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία. Η Ελλάδα, ως αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με γνώμονα τις θεμελιακές αξίες της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης, απέρριψε τον μονόδρομο της καταστροϕής της κοινωνίας που της προτείνανε οι δανειστές.

Το βροντερό και περήϕανο ΟΧΙ του ελληνικού λάου, παρά την κραυγαλέα τρομοκρατία και τον ωμό εκβιασμό που δέχτηκε από όλα τα εγχώρια και ξένα συμϕέροντα που τον ήθελαν ταπεινωμένο, έδειξε το δρόμο για μια πορεία που θα οδηγήσει στην οριστική έξοδο από την κρίση, βάζοντας τέλος στη βάρβαρη και αδιέξοδη λιτότητα και στο μη βιώσιμο χρέος.

Ο ελληνικός λαός απάντησε στο ερώτημα ποιά Ευρώπη θέλει και όχι στο “μέσα ή έξω από το ευρώ” όπως προσπάθησαν να τον πείσουν όλοι όσοι έχουν τις ευθύνες που τον οδήγησαν μέχρι εδώ. Έχουμε όλοι, ανεξαιρέτως, την υποχρέωση να ακούσουμε την ξεκάθαρη απόϕαση των πολιτών, που ζητούν ένα μέλλον με αξιοπρέπεια και προοπτική για τους ίδιους και τα παιδιά τους. Μέσα στην Ευρώπη της δημοκρατίας, της ισοτιμίας και του αλληλοσεβασμού.

Κατανοώντας απόλυτα τους συμπολίτες μας και τις σημαντικές δυσκολίες που βιώνουν, εργαζόμαστε άμεσα με όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να επιτευχθεί το συντομότερο μια κοινωνικά αποδεκτή και βιώσιμη λύση. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλες και όλους ξεχωριστά, για την ψυχραιμία, τη νηϕαλιότητα και την αποϕασιστικότητα που δείχνετε αυτές τις κρίσιμες ώρες. Αυτό που χρειάζεται, είναι ομοψυχία, ενότητα και συνοχή για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και τα αδιέξοδα των τελευταίων 5 ετών. Το δίκιο είναι με το μέρος μας και θα τα καταϕέρουμε.