Συνέντευξη στη ΔΡΤ: “Τα μέτρα της κυβέρνησης είναι ανεπαρκή – Λεφτά ακούνε και λεφτά δεν βλέπουν επαγγελματίες και εργαζόμενοι” (ήχος)

2 ΙΟΥΝ

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μανιατάκο μίλησε το πρωί της Τρίτης (02/06) ο βουλευτής Θεσπρωτίας και τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης.

Ο κ.Κάτσης μίλησε για τις αλλαγές που έφερε η πανδημία του κορωνοϊού και την ανάγκη να στηριχτεί ο τουρισμός και στην ευρύτερη περιοχή και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα. “Υπάρχουν ακόμα πολλά βήματα για να ενισχυθούν οι προορισμοί στην περιοχή μας. Υπάρχουν ακόμα δομές που πρέπει να γίνουν, αλλά έχουν παραμεληθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ”, δήλωσε, ενώ συμπλήρωσε: πως η Ελλάδα έχει παντού ομορφιές και μοναδικά σημεία να επισκεφθεί κάποιος”.

“Η κρίση όμως του κορωνοϊού έχει γεμίσει και τους εργαζόμενους στον τουρισμό με ανασφάλεια και αβεβαιότητα”, τόνισε στην συνέχεια, ενώ συμπλήρωσε: “Δεν υπάρχει από την Περιφέρεια Ηπείρου ένα οργανωμένο σχέδιο στον τουρισμό. Υπάρχει έλλειμμα στρατηγικής όσον αφορά στις δομές και τις αρτηρίες που είναι σημαντικές για την προσέλκυση τουριστών”.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις ανάγκες που αναδείχθηκαν ακόμα πιο έντονα την τελευταία περίοδο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και αφορούν στην στελέχωση νοσοκομείων και κέντρων υγείας.

Για το κομμάτι της οικονομίας, τις επιπτώσεις από τον κορωνοϊό και το κατά πόσον είναι αναστρέψιμη η κατάσταση, τόνισε: “Κάθε μέρα μιλάω με επαγγελματίες και βλέπω, πως υπάρχει μια έλλειψη στήριξης στην πραγματική οικονομία. Δεν έχουν λάβει μια στήριξη για να μπορέσουν να επανεκκινήσουν τις επιχειρήσεις τους. Τα μέτρα της κυβέρνησης είναι ανεπαρκή και δεν φτάνουν στην πραγματική οικονομία. Λεφτά ακούνε και λεφτά δεν βλέπουν επαγγελματίες και εργαζόμενοι”, ενώ ανέλυσε και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την στήριξη της οικονομίας.

“Ο κόσμος είναι μαγκωμένος και φοβισμένος ακόμα και η κυβέρνηση είναι σε πλήρη αναντιστοιχία με τις πραγματικές ανάγκες”, ανέφερε ο κ.Κάτσης, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα, πως τα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μετρημένα και κοστολογημένα.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας μίλησε ακόμα και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα, κατηγορώντας την κυβέρνηση, πως δεν έχει μεριμνήσει καθόλου για αυτή την κατηγορία ανθρώπων. “Θα δούμε το 2020 να φεύγει και πολλοί πολίτες μας θα είναι στο περιθώριο”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Τέλος αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα, δήλωσε: “Δεν θα σας κρύψω καθόλου την ανησυχία μου και την έντονη αγωνία που έχουμε στον ΣΥΡΙΖΑ για την έλλειψη σχεδίου από την πλευρά της κυβέρνησης όσον αφορά στα εθνικά μας θέματα”.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη:

https://www.facebook.com/katsis.thesp/videos/2568201840108942/

Πηγή: http://www.drt915.gr