Συνάντηση του Μάριου Κάτση και του Δημάρχου Φιλιατών με τον Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Μπαλάφα

23 ΙΟΥΝ

Συνάντηση πραγματοποίησαν σήμερα, 23-06-2016, ο Βουλευτής Μάριος Κάτσης και ο Δήμαρχος Φιλιατών Σπύρος Παππάς, με τον Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννη Μπαλάφα.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τεχνικά θέματα, και ζητήματα χρηματοδότησης που αφορούν τόσο το Δήμο Φιλιατών  όσο και την τοπική αυτοδιοίκηση γενικότερα. Ο Βουλευτής τόνισε πως οι ακριτικοί, ορεινοί  και μειονεκτικοί Δήμοι, όπως ο Δήμος Φιλιατών ο οποίος έχει στην επικράτεια του πολλά μικρά και απομακρυσμένα χωριά, χρειάζονται ιδιαίτερη μέριμνα ώστε να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες των πολιτών τους.

Ο κ. Μπαλάφας, άκουσε με προσοχή τα ζητήματα που του έθεσε ο κ. Παππάς για τον Δήμο, και εξέφρασε τη σταθερή θέση της κυβέρνησης για τη στήριξη των ορεινών και μειονεκτικών Δήμων. Σε αυτή την κατεύθυνση άλλωστε, ήταν και η οικονομική ενίσχυση συνολικού ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ σε 31 ορεινούς δήμους της χώρας (80.000 ευρώ έκαστος) μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Φιλιατών, η οποία πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα.

Επιπλέον συζητήθηκε μία σειρά έργων που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος «Θησέας» του οποίου η Κυβέρνηση έδωσε παράταση για την ολοκλήρωση τους τον περασμένο Δεκέμβρη.